torsdag, juni 29, 2006

I Shake my Jake



Eftersom jag spenderat min vecka på ett annat projekt, (som faktiskt ger mig lite pengar...) så har jag mest jobbat på Fanzinet i det dolda. Jag har summerat lite manus, samtidigt som jag letar frenetiskt efter lägenheter. Det har därför inte blivit fler färdiga bilder, men en rejäl hög med streckgubbemanus. Nästa vecka reser jag till Uppsala och ladda inför i höst, och där hade jag tänkt att börja tuscha.
Såhär lite fysiskt arbete har gett mig lite panik, då jag sällan kan hålla mig från att börja tuscha direkt när jag lagt pennor, så jag har fått vänstra, och panikade fram ett porträtt av Jake Thackray.
Puss på er.

onsdag, juni 21, 2006

Ännu ett försmak från mitt fanzine. Jag har nu bytt namn från "Arkadien" till det lite mer kryptiska: "In these woods i am the Ewok king."
Det skall fortfarande handla om skogar och snusk.

måndag, juni 19, 2006

söndag, juni 18, 2006

Samtidigt i Uppsala...

Det har varit ovanligt lite teckningar på pappaserier på sistone. Förklaringen till det ligger i att jag inte har grejat en scanner i min nya pingliga hemmastudio, så tills jag har flyttat Laptopen till skolan, så får jag överkompensera med bilder.
Bilden här föreställer min bättre hälft, nämligen Uppsalabandet Diskoteket.
Diskoteket består av fem goda vänner till mig,(en av dem min bror Snorri) och spelar någon sorts mörk 80-talsdoftande pop i samma skola som Siouxie and the Banshees och gamla Lustans Lakejer. När det begav sig så hade de sitt band, och jag satt brevid dem i replokalen och jobbade på vad som senare blev mina serier. Det har varit klart intressant att se ett så givande band växa fram framför mina ögon, utan att själv ha ett finger med i deras arbete. (Förutom att dekorera deras replokal med Poscapennor..) Det är mer som om de har haft ett inflytande över mig. (framför allt Anna-Karin Anderssons texter) Det är band som Diskoteket och The Search som i mina ögon sätter fingret på den nästan mytologiska stämningen som ligger över Uppsala. Kanske för att det är band som är roten och stammen av mina tonår.

onsdag, juni 14, 2006

Yay me!


Oh my god, jag fick höra idag att jag var en av de lyckliga tio som kommit in på andra året på serieskolan! Yay!

En kort länk här bara, till Sydsvenskans artikel om utställningen vi hade nyligen.

lördag, juni 10, 2006




Som ni ser på min förra postning, så har jag fått en grej för skägg på sistone. Det har att göra med att jag suttit och sneglat på
Sveinbjörn Beinteinssons magnifika kvast. Beinteinsson bodde hela sitt liv i sin stuga på island, där han komponerade sina skaldedikter. Han spenderade mestadelen av tiden där själv, och "konverserade med varelser av landet." På nittiotalet spelade punktrollen i
smekkleysa in en samling av klassiska isländska Rimur, där beinteinsson står för några av de starkaste bidragen, med sin raspiga sjömansröst.

Anledningen till att jag berättar detta, är för att beinteinssons lurv står som en av mina stora inspirationskällor för mitt nästa fanzine, som jag lägger under arbetsnamnet "Arkadien."
Arkadien kommer att bestå av en serie idyller, där Beinteinssons lugna världssyn kan sägas stå i fokus. Förutom den kan man även räkna in Anne Laplantine och Momus "Summerisle" och
Blood Musics vackra skivomslag. Förvänta er ingen gotik här inte, utan bara sommargrejer. Det har varit lite för mycket höstscener på sistone. Här tänkte jag bjussa på en blåkullamässa så det står härliga till....

tisdag, juni 06, 2006

Muscle bros unite!

Jag har precis hunnit börja med storyboard och skisser på mitt nästa fanzine, som jag hade tänkt att sätta i gång med under skolans sommarkurs i juni. Nu är utställningen över, och jag vill ge en glad hand till alla som stannade framför Hillevis och min monter och köpte vårat fanzine. Utställningen var hårt arbete, och jag är glad att så många människor kom och uppskattade det, framför allt, den delen som kanske inte är inne på serier sådär i största allmänhet. Nu har jag precis flyttat till ett enormt rum i ett kollektiv på bergsgatan här i malmö. Ett rum, om jag får tillägga, som är så stort att jag kan smöra in min mage, och glida som en pingvin över hela golvet, utan att nudda väggarna.

Life good, ja.

Jag har höga tankar om fanzinet. Titeln är inte helt klar, och jag röjer nog ingenting förutom bilden där uppe, men ni kan försäkra er om att det kommer att handla om glada grejer. Jag kommer att uppdatera processen sporadiskt, vänta bara.