måndag, april 28, 2008

Serier! Radio! Brudar!

Det är en utmärglad Kolbeinn som skriver dethär. Jag har precis kommit hem ifrån SPX-08, alltså Small Press Expo. SPX är vårens stora seriebakelse, med mycket släppfester och gäster och allmänt serierelaterat hålligång i alla dessa former. Av ren lathet har jag inte gjort ett reportage, eller gjort något mingelreportage eller något sånt som man egentligen gör på en serieblogg. Om ni vill ha sånt, så borde det nog dyka upp på någon av bloggarna på min länklista snart, och de gör det nog förmodligen bättre än mig. (plus att jag har tappat bort den lilla sladden där man kan föra över bilder från min korniga mobilkamera till laptopen, så ni blir tyvärr även snuvade på bilden av den gulliga igelkotten som hängde i min rabatt i eftermiddags)
Jag kan bara nöja mig med att säga att jag har haft det helt otroligt skojigt och kramigt, och glädjetårigt och allt som det hör till.

För er som fortfarande inte har fått nog av min näsröst förresten, så kan ni ju alltid lystna på P3 Populär i morgon (tisdag) vid elvatiden, för då pratar jag om sånt där som jag brukar hålla på med. Som serier och ewoker och sånt. Här vare lite info! Häpp!

ps: jag vet inte hur jag skall illustrera det här så jag har egentligen ingen bild, men eftersom det alltid är kul att vara med i radio, så firar jag med lite slumpmässiga bilder av allt som är fest! jaa!






tisdag, april 22, 2008

Nu har han gjort det igen!



I måndags var jag på en strålande liten tripp till det enorma Viasat-huset och gästade Simon Gärdenfors Skräpkultur-Show på Ztv. Programmet gick i går kväll, och jag pratade loss lite om Pappaserier, Ritade Hatgubbar (och yoade till Hanna) och vann Simons nya bok på kuppen (och slukade den som lösgodis på tåget hem.)För att inte tala om att jag blev outad som furry av någon anledning... För alla som inte har Ztv (som jag te.x) så kan ni klicka på filmen över här, och höra min ovanligt nasala röst, och se the Kolb i stenhård Tjockis-widescreen!

fredag, april 11, 2008

Sleeping and Dreaming of Mat

Nu har charmtrollen på electrocomics lagt upp min serie "Att sova och Drömma om Mat" på sin sida. Som ni minns så finns serien redan på Cigarett, men dethär är den Fräsiga internationella versionen, och jag har lagt på lite färg, lite fernissa, och några nya hårstrån. Jag har också översatt klabbet till engelska så folk förstår vad jag pratar om.
Klicka på länken så får du en serie. Och en puss av mig.

söndag, april 06, 2008

Näcki


För att visa att jag inte bara hänger håglöst på youtube och kollar på disneyklipp, så tänkte jag passa på att flasha mitt bidrag till andra delen av fantagraphics monsterbok de håller på att sätta ihop. Tanken var att de ville reclaima monsterböcker från fantasyairbrushfolket, och sätta det i armarna på klassiska indietecknare som de där hernandezbrollorna i stället. Jag bjuckade på en Näck, ett bra val tänkte jag vid tanke på att de verkar hållit sig borta från skandinaviska monster hittils, men de ratade mig ändå. Jag misstänker att de letade efter "mighty fearsome" och inte awsome hotness när de kollade bilder. Nånå, what can you do.
Oj, nu såg jag att färgerna blev väldigt mysko. Jag hade egentligen gjort en ganska naturlig färgläggning, men blogger verkade tinta om bilden till psykedelisk blåhet. Och snyggt blev det!
Förresten, om ni är sugna på att se slamporna de dumpade mig för, kolla på Jacob Covey's BEASTS-Blogg.

torsdag, april 03, 2008

Fy fan.



Förlåt för jag utsätter er för dethär, men jag är ganska säker på att det är så här det ser ut om man kollar ner i skålen innan man spolar.